Rond 1600..

Rond 1600 werd er voor het eerst thee vanuit Azië naar Nederland verscheept. In houten kisten maakte de thee een lange reis, die erg gevoelig bleek voor luchtvochtigheid en licht. Er moest nog een extra laagje worden toegevoegd, om de thee te beschermen en de kwaliteit te kunnen garanderen. De binnenkant van de kist werd daarom belegd met platen, voorzien van een laagje tin. Die extra toevoeging, voor de perfecte thee, dat zijn ook wij. Geen thee zonder Tin.

Tin staat bovendien voor Tea Import Network, wat precies is wat we doen.

Heel Europa verdient duurzame en lekkere thee.

Met meer dan 25 jaar ervaring in thee zijn we sterk in het creëren en ontwikkelen van private label theeconcepten. Tin is flexibel, beschermend en een verbinder. Wij zijn de schakel tussen jou als klant en ons netwerk van leveranciers om een totaalconcept te leveren waarin je compleet ontzorgd wordt. Samen gaan we op zoek naar de theeblends en smaken die passen bij jouw merk, het gehele proces wat daarna komt verzorgen wij. Dit doen we voor de juiste prijs, met veel respect voor mens en planeet. Daarom leveren we duurzame theeconcepten met de beste ingrediënten, met respect voor natuur en milieu. Want de beste thee is lekker, eerlijk en met liefde gemaakt.

Lees hieronder meer over de 4 pijlers die ons Tin maken.

portfolio-image

De beste ingrediënten.

De beste thee begint natuurlijk met de beste ingrediënten. Daarom hebben we exclusieve contracten met de beste leveranciers. Die hebben we verdiend, door jarenlang de meest betrouwbare handelspartner te zijn. In de productielanden, maar ook hier.

Zo leveren we voor verkooppunten in zo’n beetje heel Europa; van toonaangevende supermarkt-ketens tot exclusieve horecazaken.

Persoonlijke aandacht.

We werken vanuit een klein en hecht team. Een persoonlijke aanpak staat bij ons centraal. Misschien zijn het wel onze Brabantse roots. We werken vanuit positiviteit en vertrouwen: gericht op motivatie, zelfstandigheid en zelfvertrouwen.

Daarom begint alles voor ons met aandacht. Aandacht voor elk levering, elke vraag en aandacht voor elkaar.

Goed voor mens en planeet.

Eerlijke thee smaakt lekkerder. Daarom zijn we bijvoorbeeld een van de initiatiefnemers van de Green Deal, waardoor theezakjes zijn omgezet naar biologisch afbreekbaar materiaal en bij het gft-afval mogen. We lopen dus graag voor de wetgeving uit, bijvoorbeeld met de eerste thee verpakking die gemaakt is van het bio-afval van de plantages.

En dat alles met eerlijke lonen en de ondersteuning van lokale projecten voor mensen die wonen en werken op en rond de theeplantages.

Deskundige ontzorging.

Onze kennis bepaalt onze kwaliteit. We kennen en begeleiden het hele proces, van eerste ambitie tot volmaakt concept. Alles natuurlijk volgens de kaders van wet- en regelgeving, gegoten in onze geoptimaliseerde processen. We houden van aanpakken en doorpakken. Van afspraak is afspraak.

Met een inzicht, waarheid of creatieve aanpak dagen we de wereld om ons heen graag uit. Maar vooral ook onszelf.

Wil je advies op maat?

Neem contact op voor meer informatie