Biologische thee - onze voorkeur

Biologische thee  - onze voorkeur

Ben je op zoek naar een gezond en duurzaam drankje voor jouw onderneming? Dan is thee de perfecte keuze. Vooral met duurzaam geteelde thee, waarmee je de negatieve impact op het milieu en de gezondheid verkleint, zit je zeker goed! Thee is sowieso één van de meest gedronken dranken in Nederland. Maar liefst 22% van de Nederlandse volwassenen drinkt ten minsten 3 kopjes thee per dag, waarbij deze 3 kopjes ook de richtlijn is voor de dagelijkse hoeveelheid.

Wat is biologische thee?

Onze biologische thee wordt in Sri Lanka verbouwd waarbij geen pesticiden of chemicaliën worden gebruikt. Deze zijn schadelijk voor het milieu en onze gezondheid. Tin produceert daarom bij voorkeur biologische thee om zo de negatieve impact op het milieu te verkleinen. Biologische thee wordt geteeld volgens strikte regels en voorschriften die gericht zijn op duurzaam verbouwen en milieuvriendelijke teeltmethoden. In plaats van bestrijdingsmiddelen wordt er vertrouwd op natuurlijke compost en ecologische methoden worden gebruikt om de gezondheid van de bodem en de biodiversiteit te behouden.

De voordelen van Biologische thee

  • Puur natuur en vrij van chemicaliën Zoals hierboven kort beschreven zijn biologische theeën vrij van chemicaliën en pesticiden. De thee wordt met de grootste zorg verbouwd waarbij geen gebruik wordt gemaakt van schadelijke bestrijdingsmiddelen of kunstmest. In Sri Lanka wordt regeneratieve landbouw toegepast door gemixte producten zoals peper, kokos en kaneel te telen en het landbouwafval als compost gebruikt.

  • Duurzaamheid als kernwaarde Door voor biologisch te kiezen, draag je bij aan een groenere en gezondere planeet. Met trots kun je uitdragen dat je milieubewust kiest.

  • Maatschappelijk verantwoordelijkheid Er wordt niet alleen bijgedragen aan positieve impact op de landbouw en het milieu maar ook op theetelers. Boeren worden namelijk ook niet blootgesteld aan chemische stoffen wat beter is voor hun gezondheid.

Wanneer is een thee biologisch?

Een product mag biologisch bestempeld worden wanneer er aan bepaalde regels wordt voldaan. De regelgeving voor biologische thee ligt vast in een Europese wet.

  • De producten dienen voor minimaal 95% uit biologische ingrediënten te bestaan. Daarnaast moet het duidelijk zijn waar de ingrediënten vandaan komen. In het geval van thee geldt dit dus voor alle ingrediënten waaruit de thee bestaat waaronder bijvoorbeeld kruiden, fruit en aroma’s.
  • Biologische thee wordt geteeld zonder het gebruik van synthetische pesticiden, herbiciden (onkruidverdelgers) of insecticiden (insecten dodend middel).
  • In plaats van kunstmatige meststoffen worden organische boeren traditionele compost en organische materialen gebruikt om de bodemvruchtbaarheid te verbeteren.
  • Biologische theeplantages gebruiken geen genetisch gemodificeerde organismen (GMO's). Alles blijft puur natuur. • Biologische thee wordt geteeld zonder het gebruik van synthetische pesticiden, herbiciden (onkruidverdelgers) of insecticiden (insecten dodend middel).

Biologische thee een uitstekende keuze als je niet alleen willen genieten van de heerlijke smaak, maar ook een positieve impact wil maken op het milieu en gezondheid. Door te kiezen voor biologische thee, ondersteun je duurzame landbouw en draag je bij aan een groenere, gezondere wereld. \

Bronnen: