STG gaat verder als Tin.

STG gaat verder als Tin.

Smart Trade Group wordt Tea Import Network.


Veldhoven, 4 april 2023 - Vanaf vandaag gaat Smart Trade Group B.V., importeur van thee, verder onder de naam Tin. De nieuwe naam, gedragen door een herpositionering en nieuwe visuele identiteit, is de afkorting voor Tea Import Network. De ontwikkelingen zijn het gevolg van meer focus in de bedrijfsactiviteiten en de ambitie om verder bij te dragen aan duurzame marktontwikkelingen.
“Slim handelen (waar Smart Trade Group naar verwijst, red.) zit natuurlijk in ons DNA, maar als ik kijk naar onze activiteiten van vandaag, past die naam ons niet meer. Het sluit niet aan op wat we doen.”, licht Maikel Cornelissen, directeur van Tin, toe. “We zijn een van de toonaangevende importeurs van thee voor zowel de retail als de horeca en lopen voorop in het duurzaam ontwikkelen van de markt. Daar hoort een passende naam en identiteit bij; een die recht doet aan ons goede handelen.” De naam is een verwijzing naar het laagje metaal dat thee vroeger beschermde in de houten kisten op het transport van Azië naar Europa. Tin is een flexibel metaal en daarmee ook een passende metafoor voor de ontzorging die geboden wordt bij de ontwikkeling van private label theeconcepten. Uitgeschreven heeft ‘Tea Import Network’ bovendien meer focus op het product en de verbindende netwerkfunctie van het bedrijf.

Lekker duurzaam

Duurzame en lekkere thee beschikbaar maken voor iedereen is de nieuwe missie van Tin. Dat wordt gedaan via private label theeconcepten en eigen merken (Garden Series, MUMA en Higgins & Sons). Investeringen in duurzaam ondernemen, biologisch produceren en verbetertrajecten voor de leefomstandigheden en gezondheid van mensen die wonen en werken bij de theeplantages, zijn de speerpunten waar de organisatie op inzet. Zo is de eerste theeverpakking die gemaakt is van bio-afval van de plantages onlangs geproduceerd en staat de verhuizing naar een energiezuinig pand gepland. Als een van de initiatiefnemers van de Green Deal heeft het bedrijf zich bovendien ingezet voor biologisch afbreekbare theezakjes en duurzaam geproduceerde verpakkingen. Maar de beste thee begint natuurlijk bij de beste ingrediënten. Daarvoor zijn er al sinds de oprichting exclusieve contracten met leveranciers uit Sri Lanka die de theeën en blends produceren, daar verandert niks aan.

Met gepaste trots

Een nieuwe menselijke huisstijl, speels en met aardse tinten, gaat de naam en ambitie dragen. Cornelissen: "Ik ben trots op wie we zijn en hoe we werken en dat kunnen we nu veel sterker uitdragen. Bovendien gaat het ons helpen in het verder vergroten van onze impact op de prachtige wereld om ons heen. We hebben heel veel zin om daar onze bijdrage aan te leveren".