De ultime thee-pairing voor jouw paasbrunch

De ultime thee-pairing voor jouw paasbrunch

Door thee te combineren met gerechten kunnen heerlijke smaakexplosies ontstaan. Thee is hierbij een mooie vervanging van wijn. Er bestaan niet voor niets high tea’s, maar dit kan ook verder worden doorgetrokken. Een ontbijt, lunch, brunch of diner met bijpassende thee maakt het nog specialer. Zo ook jouw paasbrunch!

Lees hieronder hoe je jouw paasbrunch helemaal compleet maakt met heerlijke thee-spijs combinaties.

De basis

Er zijn een aantal ‘regels’ die handig zijn om te weten wanneer je thee gaat combineren met jouw paasbrunch. Natuurlijk kun je ook een variatie aan smaken op tafel zetten om gasten zelf te laten kiezen of zelf uitproberen wat jij het lekkerste vindt. Experimenteer erop los en kom tot heerlijke combinaties. Hieronder vind je alvast wat basisprincipes, die je als leidraad kunt gebruiken.

  • Witte thee is erg zacht van smaak en daardoor niet met alles te combineren. Combineer dit met milde kaas of gerookte zalm.
  • Groene thee past het beste bij lichte gerechten zoals vis of salades.
  • Zwarte thee is iets zwaarder van smaak en combineert daarom goed met rijkere gerechten van vlees, maar kan ook goed gaan met hartige gerechtjes zoals quiches.
  • Kruidenmelanges passen goed bij cake en donkere chocolade.


Paasbrunch met thee

Wil je jouw paasbrunch anders aanpakken en je gasten verrassen met een unieke beleving? Zet dan eens een aantal lekkere theeën, die passen bij jouw gerechten. Maak een selectie van je favoriete groene, witte en zwarte theeblends en vul deze aan met een kruidenmelange. Om meer sfeer te creëren kun je de tafel dekken met Engels servies of gebruik mooie wijnglazen om de thee in te serveren.

Werk je met gangen in je brunch? Dan kun je per gang een bijpassende thee serveren. Wat dacht je van sandwiches met komkommer of gerookte zalm gecombineerd met een witte thee. Een zwarte thee smaakt heerlijk bij de klassieke paasstol of een croissant. Voor de zoetere hapjes zoals brownies, wentelteefjes of bananenbrood zijn combinaties met kruidenmelanges zoals Rooibos of Munt een goede keuze. Door losse thee te gebruiken in plaats van de theezakjes, is de beleving nog groter. Losse theeblends en kruidenmelanges zien er visueel prachtig uit en ruiken ook nog eens heerlijk!

Vrolijk Pasen!